Изградња цркве

Бајина Башта је град у коме живи око 10 000 становника. У граду постоји само једна црква која је изграђена 1893. године када је град имао много мање становника. Постојећа црква премала је да прими све вернике недељом, а празницима је и порта испуњена верницима.  У Бајинобаштанским школама Верску наставу похађа скоро 2 000 деце која по плану и програму имају практичну наставу која подразумева присуство на Литургији. Beћ дуго година постоји потреба да се гради саборни храм који би задовољио потребе верника у нашем граду.

Благословом Епископа Шумадијског и администратора Епархије Жичке Господина Јована и велику подршку локалне заједнице и Канцеларије за сарадњу с црквама и верским заједницама Владе Републике Србије ове 2014. године обезбеђено је земљиште, сва потребна документација и започета је изградња цркве. У јануару месецу смо успели да урадимо темеље и 01. фебруара 2014. год. темеље је освештао Епископ Јован уз присуство представника Владе Републике Србије, локалне самоуправе, грађевинског одбора и великог броја верника.

Након овог првог дела радова потребно је да наставимо градњу храма, а за то су нам неопходна средства за набавку грађевинског материјала и извођење радова. Уз молитве Господу за све оне који су до сада дали свој допринос на изградњи темеља, позивамо вас да наставимо ово богоугодно дело.

Прилог у новцу можете уплатити на жиро рачун Црквене општине Бајина Башта број: 180-5061210008187-06 код Алфа банке.

Средства и материјал можете приложити и лично на темељима цркве Светог Саве у Светосавској улици и у канцеларији Црквене Општине Бајина Башта у улици Хаџи Мелентија број 18.

Помажући изградњу цркве изграђујемо себе, призивамо Божији благослов на наше породице и остављамо траг у вечности по коме ћe нас памтити поколења.

ЦРКВА СВЕТОГ САВЕ